Bij deze cliënt lekte de badkraan en was er waterschade ontstaan door een lekkende kitnaad.
De lekkende badkraan is gerepareerd door het ontkalken van de S-koppeling en deze opnieuw te voorzien van teflon.
De kitrand is vervangen, bij het vervangen van kitranden is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt uitgevoerd.
Kitranden hoeven niet jaarlijks te worden vervangen, maar gaan jaren mee. Wanneer er schimmel of beschadigingen zijn is het wel van belang om kitranden te vervangen. Om te beginnen dient eerst de oude kit goed te worden verwijderd, door zoveel mogelijk kit weg te snijden en de restanten goed te verwijderen. Met kitverwijderaar voorkomt u dat de nieuwe kit snel loslaat.  Na het verwijderen van de kitranden is het belangrijk om de randen goed schoon te maken. Daarna kan het vervangen van de kit beginnen. Met een speciale kitlepel wordt langs de aangebrachte kitlaag geveegd voor een optimale afwerking.